یک بررسی جدید که نتایج آن ر ژورنال لنست منتشر شده است، نشان می‌دهد که عفونت‌های گذشته کروناویروس حفاظتی قوی و درازمدت در برابر شدیدترین پیامدهای بیماری ایجاد می‌کنند که با حفاظت ناشی از دو دوز واکسن‌های پیشرفته mRNA برابری می‌کند.

vaccine

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ان‌بی سی نیوز این بررسی نشان داد که ایمنی ناشی از عفونت کرونا خطر بستری شدن و مرگ ناشی از عفونت دوباره تا دست کم ۱۰ ماه تا ۸۸ درصد کاهش می‌دهد.

دکتر کریستوفر موری، رئیس انستیتوی سنجش و ارزیابی بهداشتی در دانشگاه واشنگتن و نویسنده ارشد مقاله این بررسی گفت: «این یافته‌ها خبری خوب هستند، از این لحاظ که حفاظت در برابر بیماری شدید و مرگ پس از عفونت تا ۱۰ ماه ادامه پیدا می‌کند.»

این یافته‌ها ممکن است پیامدی از شیوع انفجاری سویه اُمیکرون کرونا در زمستان گذشته باشند. به گفته موری، با وجود عفونت شمار بسیاری از افراد در این موج، با احتمال زیاد بسیاری از این افراد هنوز دارای حفاظت در برابر بیماری شدید هستند.

با این حال، کارشناسان تاکید می‌کنند که واکسیناسیون به خصوص در افراد واکسینه‌نشده شیوه بهتری برای ایجاد حفاظت در برابر خطرات کووید است.

به گفته موری، مشکل این گفته «من دچار عفونت می‌شوم تا ایمنی به دست آورم» این است که ممکن است شما یکی از افرادی بشوید که کارشان به بیمارستان می‌کشد یا می‌میرند.

این بررسی بزرگترین متاآنالیز یا فراتحلیل تا به حال درباره ایمنی به دنبال  عفونت کروناویروس است. این پژوهش شامل ۶۵ بررسی از ۱۹ کشور می‌شد و خطر دچار شدن دوباره به کووید-۱۰ را در افرادی که از عفونت‌های قبلی بهبود پیدا کرده بودند با افرادی که در موج قبلی کرون دچار عفونت نشده بودند، مقایسه می‌کند. افرادی که ایمین هیبرید یا دورگه یعنی ایمنی ناشی از هر دوی عفونت و واکسیناسیون را داشتند، از این بررسی کنار گذاشته شدند. زیرسویه‌های اُمیکرون که در اواخر پاییز و ابتدای زمستان سال پیش ظهور کردند، از جمله BQ1  و زیرسویه اکنون غالب XBB.1.5 در این بررسی گنجانده نشده بودند.

با اینکه عفونت قبلی باعث میزان بالایی از حفاظت در برابر بیماری شدید شده بود، اما افراد همچنان می‌توانند دوباره دچار عفونت- به خصوص با زیرسویه‌های جدید اُمیکرون شوند- یافته‌ای که با شواهد در این باره مطابقت دارد که حفاظت در برابر علامت‌دار شدن عفونت سریع‌تر از حفاظت در برابر بستری شدن و مرگ اُفت می‌کند.

این پژوهشگران می‌گویند ایمنی ایجاد شده از عفونت «دست کم به همان اندازه، اگر نه بالاتر» از ایمنی ناشی از دو دوز واکسن mRNA بود.  این پژوهشگران می‌گویند گرچه واکسیناسیون همچنان بی‌خطرترین روش برای حفاظت در برابر کرونا است، سابقه عفونت‌های قبلی کرونا باید دست کم در تصمیم‌های سیاستگذاری مانند ضرورت واکسیناسیون مورد توجه قرار گیرد.

به گفته موری، به همین دلیل است که در اروپا شواهد عفونت گذشته از لحاظ شرایط ورود به رویدادهای عمومی یا استخدام معادل واکسیناسیون شمرده می‌شود.

یک یافته دیگر این بررسی این بود که ایمنی به دست آمده پس از عفونت ظاهرا نسبت به ایمنی ناشی از دو دوز واکسن mRNA دوام بیشتری دارد و به سرعت کمتری کاهش پیدا می‌کند. البته به گفته موری تزریق دوز یادآور یا بوستر واکسن می‌تواند ایمنی ناشی از واکسن را دوباره به سطح بالایی بازگرداند.

مراکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های آمریکا در حال حاضر توصیه می‌کنند افراد پس از دچار شدن به عفونت سه ماه صبر کنند و بعد از آن دوز یادآور یا بوستر واکسن را تزریق کنند. اکنون با توجه به این یافته‌ها، کارشناسان می‌گویند در افراد که دستگاه ایمنی سالمی دارند ممکن است معقول باشد که این فاصله میان عفونت و دوز یادآور واکسن تا شش ماه افزایش یابد تا فرصت کافی به کامل شدن پاسخ ایمنی به عفونت داده شود.

کد خبر 742622

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار پزشکی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha